1) Vad är särskilt viktigt att tänka på vid en badrumsrenovering?

Det är viktigt att företaget som du anlitar är försäkrat för att renovera våtrum, att företaget har rätt kompetens och följer branschreglerna.

2) Följer WeDo Badrum branschreglerna?

Ja, vi följer branschreglerna som Boverket förespråkar. På Boverkets hemsida kan du leta dig fram och läsa mera om dessa. Vi följer även konsumentverkets gällande regler.

3) Vad händer om ni upptäcker en vattenskada?

Om det är så illa att vi inte kan åtgärda skadan direkt, så måste du kontakta ditt försäkringsbolag. Då är det försäkringsbolaget som bestämmer när vi kan återuppta arbetet.

4) Behövs bygglov för en badrumsrenovering?

Nej det behövs inte.

5) Är det möjligt att renovera badrummet själv?

Har du rätt kompetens och behörighet – kör på! Men kom ihåg att just badrummet är det rum som kan orsaka störst skada om något går fel. Om du renoverar själv har du heller inga garantier och det kan bli väldigt svårt att få ut något på försäkringen om olyckan skulle vara framme.

6) Vad kostar det att renovera badrummet?

Priset varierar mycket beroende på olika faktorer, till exempel:

• Prisnivå på inredning (t.ex. val av kakel/klinker och badkar/duschkabin)
• Storlek på badrummet
• Var i Sverige (dyrare i storstäderna)
• Vad som ingår (t.ex. rivning av tidigare badrum med mera)

7) Är det smart att köpa material själv?

Som oftast när det gäller hemmafixande är det en rak linje mellan kvalitet och pris. Visst går det att spara pengar genom att jämföra priser, men fördelen med att låta en entreprenör sköta materialinförskaffandet (i samråd med dig givetvis) är att du vet att materialet är godkänt enligt de regler som gäller för badrum. Många företag vill inte att du som kund själv köper material, till exempel gips, spackel och tätskikt, och ofta har det med garantier att göra. Inredning, blandare och liknande kan du självklart köpa själv men prata med din hantverkare först för bästa resultat.

8) Jag misstänker mögel i badrummet, vad ska jag göra?

Bor du i en villa är det bäst att börja med att kontakta ditt försäkringsbolag. Bor du i en bostadsrätt är det i första hand föreningen som du ska vända dig till. De kan vägleda dig till vilka åtgärder du behöver vidta. Du kan även prata med tjänstemän på din kommun som arbetar med denna typ av frågor. Glöm inte att kontrollera ventilationen samtidigt som mögelattacken undersöks!

9) Jag är orolig för att det är asbest i badrummet

Asbest förbjöds 1976 och om ditt badrum är byggt därefter bör det vara fritt från asbest. Badrum byggda på 50-, 60-, och 70-talet kan ha asbest i fix, fog, plastmattor, lim, ventilationskanaler, isolering och tätning. Asbest användes även som tillsatsmedel i bland annat fästmassa och det går inte att utesluta asbest i en hel fastighet bara för att det inte fanns i ett badrum. En analys kostar ca 600 kronor och ger svar på förekomst av asbest.

10) Måste bostadsrättsföreningen godkänna att jag renoverar mitt badrum?

Ja, oftast vill föreningen veta om du tänker göra om badrummet samt vilket företag som du tänker anlita. Det kan även vara värt att prata med föreningen med tanke på att de i många fall står för kostnad för att byte av din gamla golvbrunn.

11) En avvikelse, vad är det?

Om någon del i badrummet inte uppfyller kraven enligt branschreglerna benämns det som en avvikelse. Så långt det är möjligt ska branschreglerna efterföljas, men en skälighetsbedömning kan göras om kostnaden för att undanröja avvikelsen inte står i proportion till nyttan. I vissa fall är det dessutom inte möjligt att följa branschreglerna. Exempel: Fönster får inte finnas i eller i anslutning till duschzonen. I vissa fall är badrummet så litet att det inte går att placera duschen tillräckligt långt från fönstret i enlighet med branschreglerna. Ett badrum utan dusch är inte mycket till badrum, varför den bästa möjliga lösningen väljs trots att den avviker från branschreglerna – en avvikelse.

12) Är WeDo Badrum försäkrade?

Samtliga entreprenader är försäkrade via Länsförsäkringar. Försäkringen gäller ansvar, avbrott samt allrisk upp till 10 000 000.

13) Arbetar WeDo Badrum med våtrumsmatta?

Nej, vi arbetar inte med våtrumsmatta på golv och väggar. Wedo Badrum lägger alltid kakel och klinker. Du kan välja från vårt standardutbud eller inhandla kakel och klinker på egen hand.

Nytt badrum
på 10 dagar

Genom vår branschunika arbetsmetod renoverar vi ditt badrum på 10 dagar.

Möbler & inredning

Inredning och möbler behövs för ett komplett badrum. Vi har alla de stora tillverkarnas produkter.

Vad kostar ett nytt badrum?

 Fyll i dina uppgifter i vårt offertformulär så återkommer vi med den bästa lösningen för dig.

info@wedobadrum.se 
Tel: 0771-311 300
Kryddstigen 8
802 92 Gävle